Eén jaar les van Berndes – postzegels

Een project van een week: “Maak maar een velletje van 10 postzegels.” Het onderwerp? “Bedenk maar wat!” Ja, dat moet je niet tegen mij zeggen!… Tijdens mijn opleiding op ArtEZ heb ik veel gehad aan de tips en ervaring van Elske Berndes. Naast het feit dat ze ontzettend goed kan ontwerpen en tekenen, is ze ook een ster in het verkondigen van rake, en soms uiterst essentiële…, vragen en opmerkingen. Aan het eind van het jaar was het tijd om de tien beste op een rij te zetten. Eén van haar tekeningen vormt de basis van het vel postzegels. Daaroverheen heb ik witruimtes gecreëerd. Voor de vragen heb ik haar handschrift nagemaakt. Voor de rake opmerkingen koos ik een pittige strakke letter. Ik ben erg blij met het eindresultaat. En Elske? Die was er stil van. Even later stelde ze alweer één van de vragen: “Hoe laat is het? Even een kwartier pauze?” ; )

postzegel
postzegel2
postzegel3

Kip legt grafisch ontwerp > postzegels – vragen – opmerkingen – handschrift